Diumenge, 21 De Octubre De 2018
C/ Sant Sebastià, 1 Gerri de la Sal, Baix Pallars - 25590 Telèfon: 973 66 20 40 Fax: 973 66 21 83
ajuntament@baixpallars.ddl.net

Gerri de la Sal - Arboló - Bar

23/09/2013

Gerri de la Sal - Santuari d'Arboló - Baro


Foto

Recorregut:

Gerri de la Sal - Arboló - Baro

Durada: 1 hores 20 minuts

Desnivell: 150 m

Distància: 5,400 Km

Dificultat: Nivell 1


Accés amb vehicle: Gerri de la Sal es troba a la N-260, a 15 km de Sort. Es pot deixar el vehicle a l'aparcament que hi ha a sota de la carretera.

Descripció: Excursió lineal que va seguint el curs el Noguera Pallaresa. Passa per la venerada ermita d'Arboló, on el primer diumenge de maig s'hi celebra un aplec molt concorregut. També és interessant una visita guiada als salins i al Museu de Gerri o la pujada pel barranc d'Enseu on el 1904 s'hi van construir murs de contenció per evitar riuades com la que un any abans havia destruit els salins de Gerri.

Recomanacions: Excursió apte per a tothom. El desnivell és mínim i la distància curta. Es pot dur a terme tot l'any. Cal tenir en compte que l'itinerari no comença i acaba en el mateix punt i, per tant, cal preveure la tornada.

D'especial interès: Gerri de la Sal amb els seus salins, Casa de la Sal - Museu, Vila Closa, pont medieval, monestir. Durant la ruta, l'ermita de la Mare de Déu d'Arboló i el camí d'Arboló.

Variants: 1- A mig camí, pujada al poble d'Arcalís i al seu castell. 1 h 30 min més. 2- Passejada pel barranc d'Enseu. 20 min més.

 

També podeu fer la ruta Gerri de la Sal - Santa Maria de Gerri - Arboló - Gerri de la Sal. Us deixem el link de la pàgina del Palau Robert amb la ruta de wikiloc:

http://ca.wikiloc.com/geotourism/catalunya-palau-robert/ruta-de-gerri-de-la-sal-a-santa-maria-de-gerri-i-a-la-mare-de-deu-darbolo/7349932


Informació addicional :


Mapa Web