al contingut a la navegació Informació de contacte

Millora i maneig d’hàbitats per afavorir la biodiversitat a Ancs (Ajut dels Espais Naturals de Catalunya)

DIVENDRES 18 NOVEMBRE 2022

L'Ajuntament de Baix Pallars ha realitzat la Millora i maneig d’hàbitats per afavorir la biodiversitat a Ancs executades al 2022 dins el marc de subvencions als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. 

S'han realitzat les següents actuacions:

- Creació d'una zona de mollera o bassa temporal protegida del trepig de bestiar a partir de l'excedent d'aigua d'un abeurador. 

- Maneig del bestiar mitjançant la instal·lació d'un pas canadenc per a la protecció d'hàbitats d'interès comunitari. 

- Disposar de senyalització de recomanacions sobre de la necessitat de circular per les pistes i sobre la conveniència de portar els gossos lligats per evitar els impactes generats als hàbitats associats a les pastures de muntanya i matollars.

-  Disposar de senyalització sobre la identificació de la zona de mollera com indret d’interès per a la
biodiversitat.


Les actuacions realitzades seran objecte de seguiment per comprovar la seva evolució a mig termini, especialment l’evolució de la zona de mollera, i per tal de realitzar el manteniment que sigui necessari per preservar el correcte estat dels equipaments i dels elements d’ordenació de l’ús públic installats.