al contingut a la navegació Informació de contacte

El magatzem de la sal

A partir de l'any 1900 que els salins passen a mans dels salats de Gerri, es constitueix una Comunitat de fabricants de sal per tal d'exercir una bona activitat salinera i un bon servei de venta del producte. 

Aquesta comunitat de fabricants gestionava el magatzem de la sal, es feia càrrec del manteniment del brollador d'aigua salada i del reguer principal. 

Actualment hi ha el Museu de Gerri dedicat al món de la Sal. S'ha volgut que fos un lloc que ajudés a comprendre uns fets, valorar unes feines, ajudar a perpetuar l’existència de coneixements importants per la nostra supervivència, buscar complicitat en el bon ús de la terra i reconèixer el paper d’un poble a l’hora d’entendre un país.

Durant la visita al museu es visita la planta baixa, on és fa un passeig per les sales de l’antic magatzem, encara amb restes de sal a les seves parets, per evocar el que allí s’hi feia, completar l’explicació de com la sal s’elaborava, com arribava fins aquí, i com i cap on, sortia després.

Serveix per entendre també la importància per el poble i la comarca i per fer un reconeixement als protagonistes de la seva història.

Tot això amb les feines, les eines i el producte preuat com a testimonis.

És una part molt emotiva i evocadora, que s’ajuda del poder sentimental i escènic que té el propi magatzem.

DSC_2939 como objeto inteligente-1 (Copy).jpg